Pr. Bernhardstraat 20, 6037 RW. Kelpen-Oler
06-17582548
info@marlantis.nl

Universele Energie

centrum voor natuurgeneeswijze - bewustwording - training

Universele Energie

Tijdens een cursus biotensor die ik afgelopen weekend heb gegeven, kwam veelvuldig de term ‘energie’ naar voren. Binnen de complementaire en natuurgeneeskundige hulpverleners wordt er veel met energie gewerkt en wordt daar veel over verteld. Ik begrijp heel goed dat we hier over iets praten dat voor velen een ongrijpbaar, niet definieerbaar iets is.

Los van alle stromingen en overtuigingen over universele energie nodig ik jullie om over het onderstaande eens na te denken.

Hoe zou het zijn als we zouden aannemen dat deze energie uit 2 componenten bestaat.  Component één is energie die onze planeet aarde uitstraalt en component 2 is een energie die vanuit de kosmos of vanuit bezieling naar de aarde komt of hier al aanwezig is. Met deze omschrijving doen we de levensenergie nog steeds te kort, maar hiermee kunnen we een aantal hardnekkige onjuistheden wellicht ontkrachten.

  • Levensenergie is niet positief of negatief, de intentie waarmee ze gebruikt wordt geeft het een van deze ladingen. Bedenk daarbij ook nog dat deze termen erg subjectief zijn.
  • Afhankelijk van de leer die je aanhangt zou universele energie zich volgens patronen bewegen. Als je bedenkt dat iedere lichaamscel in staat is levensenergie op te nemen en af te geven of door te geven. Waarom is er dan een vaste stroomrichting nodig als energie los staat van tijd en ruimte?

Ik zou jullie ook jullie willen uitnodigen om eens echt je lichaam te voelen en gewoon in kaart te brengen waar er energie aanwezig en waar minder of misschien helemaal niet. Het gaat helemaal niet om goed en fout maar simpel weg het in kaart brengen. Als je nu ontdekt dat er ergens geen of weinig energie aanwezig is, breng er door gedachtenkracht energie naar toe. Loopt dat volgens een vast patroon of is het er ineens?

Binnenkort volgen er meer artikelen over energie en het werken met energie.