Chakra – therapie

In het leven hebben we te maken met verschillende situaties, werk- en woonplekken en interacties tussen mensen, hierbij vindt voortdurend energie uitwisseling plaats.

Tijdens al die momenten reageer je vanuit een of meerdere chakra’s, bijvoorbeeld:

– als een situatie nieuw of vreemd is en je je niet op je gemakt voelt.
– als de aanwezigheid van een persoon teveel is, krijg je het gevoel dat je geen ruimte meer hebt, of dat je energetisch leeg gezogen wordt.
– als op je werk de samenwerking tussen mensen niet gelijkwaardig is, en je voelt je niet gewaardeerd.
– als je merkt dat je niet gehoord wordt of als je heel erg je best moet doen om gezien te worden.
– als je voelt en weet dat je niet meer op de juiste (werk)plek bent.

Maar wat zijn nou die chakra ‘s?   En hoe merk je wat ze doen?

Chakra’s zijn energetische centra’s in het menselijk lichaam. De zeven bekende chakra’s lopen langs je wervelkolom tot aan je kruin.

Het woord chakra komt uit het Sanskriet en staat voor wiel. Deze ‘wielen’ draaien en zijn altijd in beweging. Ze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Alle chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Zij hebben invloed op bepaalde functies in het fysieke-, emotionele-, mentale- en spirituele vlak.

Je leert welke thema’s er per chakra van toepassing zijn, welke invloed ze in je dagelijkse leven hebben en hoe je stagnaties herkend. Er is ruimte voor jouw persoonlijk verhaal en uitwisseling van herkenbare thema’s in het groepsproces. Ook wordt er aandacht geschonken aan de neven chakra’s.

Je kunt hier klikken voor de agenda en het aanmeldformulier

Deze cursus is door KTNO geaccrediteerd als bijscholing onder nummer K10377