Pr. Bernhardstraat 20 6037 RW Kelpen - Oler
0495-651183
info@marlantis.nl

Online cursus: Levensthema’s

centrum voor natuurgeneeswijze - bewustwording - training

Tegenwoordig wordt er een groot beroep gedaan op ons aanpassingsvermogen. Met name de beperkingen die worden opgelegd vanuit de corona-crisis vormt een uitdaging.

Tijdens deze cursus duiken we in de belangrijkste levensthema’s.

We starten met communicatie. In onze maatschappij is communicatie een sleutel-thema. Om alle facetten hiervan te kunnen belichten maken we je bewust van alle vormen van communicatie die mensen gebruiken en dat is niet alleen verbaal, non-verbaal en visueel. Dat gaat veel verder. Communiceren is een vorm van manipulatie die we elke dag ondergaan en zelf toepassen. Wat dit allemaal met je doet, hoe je onderscheid maakt in voedend of belastend, dat komt aan de orde.

De volgende stap is vertrouwen. Wat is vertrouwen en hoe ervaar je je basisvertrouwen. Hoe vergroot of her-ontdek je het en waardoor is het verkleind. De huidige tijd heeft invloed op jouw vertrouwen, hoe ga je hiermee om? Wil je weer vanuit vrijheid en ruimte kunnen leven? De tweede avond reiken we je de tools aan hoe je weer in je basisvertrouwen kunt komen.

 

Derde avond: Identiteit / EGO. Eerst vervangen we de negatieve lading die het woord EGO heeft door kracht. Dan bekijken we of de elementen die jouw identiteit vormen ook werkelijk van jou zijn? Kernvraag: wie ben ik werkelijk en kan ik me bevrijden van alles wat niet bij me hoort.

De maatschappij is het volgende thema. Welke rol vervul jij hierin, wat wordt er van je verwacht? Is die verwachting reëel, past dat bij jou? Wat verwacht je van jezelf? We gaan onze aangeleerde rollen ontdekken en beslissen of we die rollen nog willen spelen. Met alles wat we geleerd hebben in de vorige thema’s gaan we de relatie met de maatschappij anders vormgeven. Je gaat je eigenheid en je vrijheid claimen.

In vier online blokken gaan we met maximaal 8 deelnemers aan de slag. We gebruiken Google Meet voor de online cursus. Je krijgt tijdig van te voren de uitnodiging met de online link zodat je van te voren kunt kijken of alles werkt.

Een serie van 4 avonden: 6 – 13 – 20 – 27 mei
Dag: woensdagavond
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
De introductieprijs voor deze online cursus is € 95,-