Bachbloesem Therapie

De grondlegger voor deze Therapie is Dokter Edward Bach.

Hij vond bij zijn intensieve speurtocht naar een juist geneesmiddel, in de vrije natuur  planten met de potentie om negatieve gemoedstoestand positief te transformeren. Hieruit ontwikkelde hij een geneeswijze die voor iedereen toegankelijk is.

Negatieve gedachten/gevoelens kunnen allerlei klachten veroorzaken. De bachbloesem-remedies helpen ons om deze negatieve gedachten/gevoelens om te zetten in positieve gedachten

Als voorbeeld van de werking van de remedies kunnen we het best de “eerste hulp” remedie nemen. Deze is samengesteld uit een aantal verschillende bloesemremedies die plotseling opkomende stemmingen corrigeren. Deze remedie kan ingezet worden bij een acute noodsituatie of stress-situatie, zoals een ongeval, een hevige schrik, een slecht bericht, bezoek aan tandarts, vliegangst enz. enz.

Het corrigeert in deze gevallen de mentale bijverschijnselen van het gebeurde zoals schrik en angst, waardoor het genezingsproces direct op gang kan komen. Dit middel is  een waardevolle aanvulling op iedere EHBO doos.

Het is een vorm van behandelen die zeer goed bij kinderen en huisdieren toegepast kan worden.

Voor meer info over Bachbloesem, tik op een zoekmachine: : “bach remedies” in en bezoek de website die bij je past.