Pr. Bernhardstraat 20 6037 RW Kelpen - Oler
0495-651183
info@marlantis.nl

Aroma Therapie

centrum voor natuurgeneeswijze - bewustwording - training

Etherische oliën worden op natuurlijke wijze uit geneeskrachtige planten gewonnen. Ze kunnen hun steentje bijdragen aan de gezondheid.

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het verminderen van klachten bij allerlei aandoeningen. Hiervoor kan een scala van essentiële oliën ingezet worden. Het is een zeer zachte therapie die heel goed gebruikt kan worden bij baby’s, kinderen en ouderen.

Alleen al het verdampen van een ‘geurtje’ kan plezier en een goede sfeer opleveren. In een goede sfeer voelen mensen zich open en veilig.

Toegang tot het lichaam via de neus is de snelste en eenvoudigste manier om essentiële oliën toe te passen. Iedereen kent tegenwoordig het geurlampje of electrische verdamper, waarmee oliën in een ruimte verdampt worden. Via verdampen hebben geuren een psychologisch en fysiologisch effect. Men kan met verdamping van geurstoffen emoties en gedrag beïnvloeden maar ook de lucht zuiveren van schadelijke bacteriën en virussen.

Het simpele advies van 2 druppeltjes lavendel op je kussensloop sprenkelen om beter de slaap te vatten in plaats van een veel voorgeschreven slaapmiddel is een voorbeeld van de veelzijdigheid van de aromatherapie.

Geuren, met daarmee aanraking/massage hebben een gunstig effect op mensen. Zo wordt in de Daniël den Hoed kliniek op de afdeling Palliatieve zorg al op een subtiele manier met aromatherapie massages gewerkt. Verpleegkundigen krijgen een deskundige opleiding om eenvoudige hand -en voetmassages met essentiële oliën uit te voeren. Ook de verdamping van oliën wordt daarbij niet vergeten.

In het St.Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg is het geurblokje voor kinderen op de kinderafdeling een groot succes. Kinderen mogen daar zelf een favoriete geur kiezen die ze de gehele tijd in het ziekenhuis bij zich mogen houden.

Voor meer info over Aroma Therapie, tik op een zoekmachine: : “aroma therapie” in en bezoek de website die bij je past.